Björnrot för örtsaltmixet
Den dillliknande växter i framkant på bilden är björnrot. Man kan avända både bladen och roten till krydda. Ett måste i alla mina blandningar av örtsalt, svår att få tag i på plantskolorna men när man väl fått den kan den delas varje år och så har man så det räcker för både släkt och vänner!
775
4.92
jul 28, 2010
|
Späd Sommargyllen
Sommargyllen en senapssläkting som borde användas betydligt mer i våra sallader om våren! OBS den blir lätt ett fröogräs om du låter den fröså sig men om du skördar hårt av bladen så orkar den inte sätta frö. Eller skörda de små blomhuvuden som kommer och käka som broccoli med lite salt i förvällnin…
421
apr 16, 2011
|
Teväxter för vintern
Förr, i början på det förra århundrandet, användes bodroten ofta vid diarré den innehåller bakteriedödande ämnen som verkar sammandragande på tarmen. Du kan även torka roten och göra ett sårpulver som blandas med lite fett som håller ihop pulvret som du sedan lägger över små brännsår och sätter på…
321
apr 16, 2011
|
Isop
Isop ska användas i alla örtsaltblandningar så sätt mycket plantor eller köp och sticklingsföröka den
305
jun 29, 2009
|
Oregano lök och björnrot i härlig blandning
Blanda din egen pizzakrydda från kryddgården.
392
jun 29, 2009
|