Hade stekta grönsaker och nudlar till. Blev väldigt smaskens, hela skålen tömdes!
Av Emil och mig. =)
Här är receptet (dock så hoppade vi över lite ingredienser).
Ingredienser
½ kg potatis, mjölig sort
2 kycklingfilé, kokt eller grillad
1 ägg
1 krm svartpeppar
1 msk kycklingfond
1 msk hackad persilja
1 krm dragon, valfritt
1 pressad vitlök
1 tsk chipotlepasta, valfritt
Salt
1 ägg, vispad till panering
2 dl ströbröd, till panering
Olja att steka i, eller att fritering
Gör så här
Koka potatisen med skalen, (går ej med färskpotatis). Skala potatisen när den är ljummen, pressa till mos.
Hacka kycklingfilén smått eller kör ett par varv i
matberedan.
Blanda potatismos, ägg med kycklingköttet, lägg i de resterande ingridienserna, smaka av, krydda ev mer efter eget smak. Låt vila ca15 min.
Forma blandningen till kroketter, ungefär som en
tumme, doppa först i den vispade ägget, sen i
ströbrödet.
Stek dem i het stekpanna eller fritera dem, till de fått fin gyllenbrun färg.
Tips: Går utmärkt att byta ut kycklingenfilé mot tonfisk, kokt fisk eller köttrester.
http://www.matklubben.se/recept/croquetas_de_pollo_mexikanska_kycklingkroketter__34171.html