Björksav av högsta kvalitet ska tappas så snart tjälen släpper runt rotbenen på björken alltså ca 0,5 meter runt stammen. Då drar trädet det upplagrade saven från roten. När tjälen släppt drar den från markvattnet och då blir det en betydligt sämre smak på saven. Bilden är tagen i norrlands inland efter några solskensdagar. Borra hålen på södra sidan av stammen och plugga igen dom med en torr kvist från björken när du är klar. Töm ofta när solen skiner och det rinner mycket annars jäser saven på några timmar. Har du snö så skotta den över dunken så kyler det saven. Lycka till Getarn
- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.