Apelsinmarmelad mellis
Slutprovet att kunna hålla burken upp & ner utan att det ploppar ut något fungerade.
Bilden är en mellis med te och rostat bröd och ny apelsinmarmelad, lagom söt ungefär som jag.
57
nov 03, 2013
|
Apelsinmarmelad 6
Det blir ca 7 st 500g marmeladburkar plus ett halvt glas att testa till fikat när det kallnat.
60
nov 03, 2013
|
Apelsinmarmelad 5
När marmeladen anses klar häll upp på väl rengjorda burkar.
66
nov 03, 2013
|
Apelsinmarmelad 4
Låter allt koka upp i ca 15 minuter. Använder knappt 1 1/2 liter vatten (1.2-1.3 liter) pga uppskattad volym av saften i frukten. Knappt 1 liter socker (0.8-0.9 liter) blandas ner innan kokning. 1L är ungefär 1.3 kg pga sockrets densitet. Rör under kokningen och fiska upp en och annan kärna under t…
86
nov 03, 2013
|
Apelsinmarmelad 3
River en knöl ekologisk ingefära.
69
nov 03, 2013
|
Apelsinmarmelad 2
Skivar allt på en mandolin, vill ha lite fruktig marmelad.
62
nov 03, 2013
|
Apelsinmarmelad 1
Gör en skvätt Apelsinmarmelad efter klassiskt recept fast med riven ingefära.
Gör rent apelsiner och citronen.
74
nov 03, 2013
|