Kanel- och ingefärskokta äpplen
Lock på och allt är klart. Äpplena skall kokas i lag kort tid, värmen i burken innan den svalnar gör resten.
100
1
nov 04, 2013
|
Kanel- och ingefärskokta äpplen
Plocka upp kanelstängerna och lägg två i varje burk. Lägg över lika mycket klyftor i båda burkarna. Fyll på med lag upp till ca 1 cm från kanten på burken.
76
nov 04, 2013
|
Kanel- och ingefärskokta äpplen
När äpplena varit med om ett uppkok med skum är de klara.
97
nov 04, 2013
|
Kanel- och ingefärskokta äpplen
Lagen kokas upp.
105
nov 04, 2013
|
Kanel- och ingefärskokta äpplen
Äpplena klyftas. Så länge äpplen och klyftor ligger i kallt vatten går oxideringen långsammare (mindre bruna)
79
nov 04, 2013
|
Kanel- och ingefärskokta äpplen
Dags för äpplen inkokta i ingefära och kanel. Tre syrliga och två lite sötare äpplen. Lagen består av citronsaft, 4 st kanelstänger, 4 dl socker, 5 dl vatten och lite grövre riven ingefära. När lagen kokat upp tillsätta 1 slät tsk kanelpulver.
83
nov 04, 2013
|