Knäckebröd
Grovt knäckebröd på eget malt ekologiskt råg.
En del av de färdiggräddade rågknäckebröden.
Stapeln får stå och torka på eftervärmen i ugnen tills i morgon.
1337
nov 26, 2013
|
Knäckebröd
Grovt knäckebröd på eget malt ekologiskt råg.
Kruskaveln gör brödet mycket finare.
82
nov 26, 2013
|
Knäckebröd
Grovt knäckebröd på eget malt ekologiskt råg.
Det blir en grov rustik deg att jäsa och baka till rågknäcke.
83
nov 26, 2013
|
Knäckebröd
Grovt knäckebröd på eget malt ekologiskt råg.
Grovt malt rågmjöl blandas med jummet vatten, kryddor och brödjäst.
76
nov 26, 2013
|
Knäckebröd
Grovt knäckebröd på eget malt ekologiskt råg.
Först hel kummin och hel kardemumma smulas grovt i mortel.
82
nov 26, 2013
|
Knäckebröd (final)
Klart, torrt, knaprigt, tunt, gott! Det blev bättre än väntat.
120
nov 13, 2013
|
Knäckebröd
Kärlek är att göra sitt eget knäckebröd!
105
nov 12, 2013
|
Knäckebröd
Jag har en klen pinne, har inget annat just nu och vågar bara provhänga hälften av kakorna.
Knäcket blev godkänt och jag är nöjd.
635
nov 12, 2013
|
Knäckebröd
Det krasade och blev tunt och gott! Det smakar mycket råg och brödkryddor.
113
nov 12, 2013
|
Knäckebröd
Så här blir det nygräddade knäckebrödet på nära håll.
101
nov 12, 2013
|
Knäckebröd
Brödkakorna skall senare hängas upp på mera tork.
89
nov 12, 2013
|
Knäckebröd
Sista paret ut och sista skvätten deg blir smakprover.
88
nov 12, 2013
|
Knäckebröd
Det får plats två bröd på en plåt. Grädda i 250 grader i ca 12-15 minuter.
Använd två plåtar åt gången. Jag vände inte brödet efter halva tiden enligt receptet.
81
nov 12, 2013
|
Knäckebröd
Brödet klart för plåten, använd bakplåtspapper.
86
nov 12, 2013
|
Knäckebröd
Gör ett hål i mitten med ett litet glas (något med liten diameter).
All deg som plockas bort trycks ihop med nästa degklump för nästa bröd.
70
nov 12, 2013
|
Knäckebröd
Använd fantasin, jag tog jäslocket till hushållsassistentens kärl. Tryck ut ett runt bröd.
70
nov 12, 2013
|