Pepparkakor
Pepparkaksbaket för 2013 klart.
Nu skall jag bara lägga lite glasyr på de stora.
99
nov 23, 2013
|
Pepparkakor
De sista ... puh! Stor deg ger många pepparkakor.
87
nov 23, 2013
|
PREMIÄR 2013
JÄTTEGODA!!!!
98
nov 21, 2013
|
PREMIÄR 2013
Olika stora, olika tjocka, olika gräddat. Men det blev goda pepparkakor.
77
nov 21, 2013
|
90
nov 21, 2013
|
Pepparkakor
Lägg degen i en fryspåse och tryck ut luften, sätt på en 'pinky' frysklämma.
Hoppar man över den rosa blir den tyvärr kvar sist.
94
nov 21, 2013
|
Pepparkakor
Degen klar att läggas i kylen för att vila minst 1 dygn.
94
nov 21, 2013
|
Pepparkakor
Häll ut allt på ett bakbord och knåda snabbt ihop till en jämn fin enfärgad deg.
85
nov 21, 2013
|
Pepparkakor
Tillsätt mjölet.
Böka ihop med sleven utifrån och in tills smeten blir klumpig och grynig.
83
nov 21, 2013
|
Pepparkakor
Det börjar lukta fränt av kryddor.
Rör ihop kryddblandningen så att inga mörka (från kryddor) eller ljusa (från smör) slingor syns i smeten.
79
nov 21, 2013
|
Pepparkakor
Tillsätt endast kryddblandningen.
90
nov 21, 2013
|
Pepparkakor
Rör ihop smöret med sirap & socker till en jämn smet.
87
nov 21, 2013
|
Pepparkakor
Organisera arbetet genom att färdigställa smör, kryddblandning, mjöl, vatten, socker & sirap.
Låt smöret bli rumsvarmt annars blir det jobbigt.
84
nov 21, 2013
|