Image

« Föregående
Marmelad på små vildnypon
Click the picture to view full size.
Två smakfulla burkar tålamod, en exklusiv marmelad att ta fram till ett rostat bröd.

Information om skaparen

Information

gäst

Postad05 nov-13 kl 09:41
Bredd × Höjd1024 × 768
Filstorlek128 KB
FilnamnVildnypon_6.JPG
Visningar154
Betyg
Kommentarer3
BBC embed code
HTML embed code
Direkt länk
Kommentarer Kommentarer sorteras efter datum - Stigande Sjunkande

Getterna på berget

  • Totalt antal föremål: 91
  • Totalt antal kommentarer: 20
Kommentar #1 - Postad 05 nov-13 kl 17:27
Hejsan Gilbert
Tack för ditt nypontips! Har själv tänkt göra det av egna små små nypon från odlad rosenbuske men har tvekat för att jag inte vet hur man ska hantera rensningen av innehållet klipulver!!
Hur har du gjort för att få bort innehållet?
Skalet är ju så tunt att det blir som en smet med frökapslarna blandade i ....
Tacksam för svar
Getarn

gäst

Kommentar #2 - Postad 05 nov-13 kl 20:20
Den hårda vägen. Jag plockade vildnypon och delade dem med kniv, sedan rensade ut hela kärnhuset (skrapade bort).
Känns i axlarna än. Kommer någon på ett bättre sätt så vill jag gärna veta för marmeladen blev riktigt bra.

gäst

Kommentar #3 - Postad 06 nov-13 kl 07:01
Jag har en liten idé som jag skall testa. Man kokar nyponen hela och passerar dem sedan genom ett durkslag där hålen är små nog att hindra kärnorna att ta sig igenom. En grov sil kanske också kan fungera, typ grovsil till honung. Man pressar nyponen med en träslev, det blir ju inga stora mängder.
Aeva Media 1.4c © noisen / smf-media

Dela detta:

* Inloggade just nu

109 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Bästa tidningen!
/Malin Eklöv

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser