Hejsan Gilbert Tack för ditt nypontips! Har själv tänkt göra det av egna små små nypon från odlad rosenbuske men har tvekat för att jag inte vet hur man ska hantera rensningen av innehållet klipulver!! Hur har du gjort för att få bort innehållet? Skalet är ju så tunt att det blir som en smet med frökapslarna blandade i .... Tacksam för svar Getarn
Den hårda vägen. Jag plockade vildnypon och delade dem med kniv, sedan rensade ut hela kärnhuset (skrapade bort). Känns i axlarna än. Kommer någon på ett bättre sätt så vill jag gärna veta för marmeladen blev riktigt bra.
Jag har en liten idé som jag skall testa. Man kokar nyponen hela och passerar dem sedan genom ett durkslag där hålen är små nog att hindra kärnorna att ta sig igenom. En grov sil kanske också kan fungera, typ grovsil till honung. Man pressar nyponen med en träslev, det blir ju inga stora mängder.