Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Nina K skrivet 12 nov-10 kl 23:27

Titel: Soltorkade tomater i bröd
Skrivet av: Nina K skrivet 12 nov-10 kl 23:27
Köpte spontant en påse soltorkade tomater som jag tänkt prova i mat och bröd och annat man kan ha den till. Nu har jag tänkt göra bröd. Hur funkar det? De recept jag sett så görs degen och sedan fyller man med soltorkade tomater, rullar ihop och gräddar. Kan man ha i dem redan i början då degen knädas ihop? Tips på bra recept. De jag köpt är torkade och ligger inte i olja el vatten men de är inte hårda.   Fundera på att använda recept på grekisk bröd och slänga i soltorkade tomater i degen. Hur använder ni dem i brödbaket?
Titel: SV: Soltorkade tomater i bröd
Skrivet av: grimbart skrivet 12 nov-10 kl 23:35
går säkert bra att lägga direkt i degen... själv har jag bakat bröd med oliver i...varför inte baka pizzabullar?..vetebrödsdeg med soltorkade tomater..fläsk..lök..ost.. i samma stuk som kanelbullar..lite goda örtkryddor..mm..?
Titel: SV: Soltorkade tomater i bröd
Skrivet av: ieenilorac skrivet 13 nov-10 kl 06:52
Jag skulle lägga tomaterna i blöt först, annars kan de bli hårda under bakningen, plus att de krymper så att de inte sitter fast i brödet ordentligt.

Bara lägg lagom antal tomater i ljummet vatten i några timmar eller över natten, beroende på hur torra de är. Ta upp och krama försiktigt ur överskottsvatten. Blötläggningsvattnet kan användas som degvätska, ger ännu mer god tomatsmak till brödet.

Lycka till!