Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Lycka skrivet 15 jan-11 kl 18:29
-
I dag har jag gjort ngt som jag aldrig gjort förut.
Bestämde mig för att baka en sockerkaka i stor rektangular form
Blandade och vispade efter god förmåga.
Istället för ströbröd så tog jag cocosflingor.
När kakan äntligen stod i ugnen kom jag på att jag tagit vaniljsocker isf bakpulver, :-\
Jag slet ut formen strödde över bakpulver och rörde om.
Gjorde en klasyr av äggula socker och smör hällde över kakan
Sist strödde jag över cocosflingor.
kakan blev toppen
Ibland kan man ha tur o:)
-
Haha, du är inte ensam att missa på den detaljen, det har jag också lyckats med, men jag brukar inte komma på det förrän kakan är nästan klar :P
Platt sockerkaka fungerar också, och tar man ut den lite tidigare så blir det nästan som "vit kladdkaka" :D
-
Kakan var så god att jobbarkompisarna ville ha receptet.
Jag bakade på jobbet kanske var lite stressad
eller babbalde för mycket med kompisen . :D
-
Jag glömde bakpulvret för en tid sen... kom inte på förran jag höll på att plocka in allt.. men det blev en finfin tårtbotten ändå..konstigt.. bra ägg kanske? ;D
-
Har du "egna" ägg var det absolut det ;)
-
I min barndom lagade vi, och ofta, sockerkaka med denna enkla recept:
1 glas ägg
1 glas socker
1 glas vetemjöl
Alltså inget bakpulver alls. Gjorde igen med denna recept ett tag sen och det blev hur bra som helst. Såg ingen skillnad till dom recepten med bakpulver i.