Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Ylwa skrivet 02 okt-06 kl 12:42

Titel: Recept på inlagd vitlök?
Skrivet av: Ylwa skrivet 02 okt-06 kl 12:42
Hur lägger man in vitlök, sån där som finns att köpa i affären, inlagd i olja. Är det bara att lägga den rå i olja eller måste man koka den innan. Vet att oljan blir väldigt god av vitlöken men för att vitlöken ska bli sådär mild så krävs det väl något mer än bara olja, eller? Någon som vet?
Titel: Re:Recept på inlagd vitlök?
Skrivet av: HP skrivet 02 okt-06 kl 14:33
sök på ica.se
jag har gjort riktigt sjyssta inlagda vitlökar därifrån. det viktigaste är att de är färska, annars så blir det "mushigt" å inte gott i konsestensen.
De med typ chilli(eller nåt tror jag det var)blev bäst. Vill du att jag luskar reda på receptet åt dej?!?
//HP
Titel: Re:Recept på inlagd vitlök?
Skrivet av: Ylwa skrivet 02 okt-06 kl 14:53
Är det det här du menar?
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=2073
Titel: Re:Recept på inlagd vitlök?
Skrivet av: Gruff skrivet 28 okt-06 kl 17:21
Skala som HP säger, riktigt färsk vitlök. Och ge klyftorna ett uppkok i vatten som du häller bort. Sen tar man ett par matskedar vinäger, rejält med herbes provencale, lite havssalt och toppar upp med olivolja. Koka upp och låt svalna. Klart!

Herbes provencale innehåller basilika, fänkålsfrö, lavendel, mejram, rosmarin, salvia, sommarkyndel och timjan. Om man nu har det hemma och vill spara pengar.