Alternativ.nu
Djur => Grisar => Ämnet startat av: Tåkern skrivet 12 nov-06 kl 13:45
-
Hej!
Jag vill gärna ha tips på hur jag lär mig mer om att slakta hemma.
(Boris är ännu i livet)
Malin
-
Försök få kontakt med en jägare som kan hjälpa dig. Så har vi gjort. Vi föder upp grisarna, slaktar våra egna grisar hemma och skickar de andra beställda grisarna på slakt.
Vår vän som hjälper oss får en egen gris för besväret mot att han slaktar och styckar våra grisar. Vi är själva med vid slakten och på så vis lär vi oss grunderna.
-
Skulle gärna bifoga bild på slakten men man får väl en vegan på sig. Det kan ju vara stötande för en del. :-X
-
Att slakta är ingen större konst eller mysterium ;). En 22á LR är allt som behövs samt se till att blöda ur djuret så fort som möjligt.
Det som kan vara lite puligt är väl i sådana fall styckningen.
Särskillt i början tenderar de flesta att få en hel del kött över på benen när köttdelarna skurits ur.
Men har man en hyffsad köttkvarn så behöver det inte betyda något negativt....fläskfärs är riktigt gott i många rätter.
Eller så kan man ju alltid krydda den och göra korv ;).
-
En 22á LR är allt som behövs samt se till att blöda ur djuret så fort som möjligt.
Eller hellre en slaktmask som du ju inte behöver licens för i sverige... LG produkter har en för cirka 800 kr ink moms... Olika krutladdning i patronerna beroende på hur stort djur du skall slakta.