Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: frökenfräken skrivet 23 nov-12 kl 13:33
-
Det är ju roligt att baka långjästa bröd, surdegsbröd o.s.v. men ibland räcker inte tiden och orken till. Det vore roligt att ha ett recept på ett gott bröd som bakas med bakpulver och/eller bikarbonat. Jag har testat ett par olika, men inte blivit särskilt imponerad.
Finns det någon som kan dela med sig av ett sådant recept som är gott?
-
Har du provat filmjölksbröd i långpanna? 4 st limpor iett bak. Kladdigt och smetigt men supergott. Ingen jäsning direkt in i ugnen. Krydda som man vill o gillar. Receptet finns hos
"Mammasdeli.blogspot.com/filmjolksbrod-i-langpanna. :D
-
grovt kryddbröd:
½l filmjölk
3dl grovt rågmjöl
3dl fint rågmjöl
3dl vetemjöl
1,5dl ljus sirap
1msk krossad anis
1msk krossad fänkål
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
hoppas jag skrev rätt nu :-[ det är himla gott men jag hade inte receptet i närheten så vi får hoppas att minnet är på topp idag ;D
-
grovt kryddbröd:
½l filmjölk
3dl grovt rågmjöl
3dl fint rågmjöl
3dl vetemjöl
1,5dl ljus sirap
1msk krossad anis
1msk krossad fänkål
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
hoppas jag skrev rätt nu :-[ det är himla gott men jag hade inte receptet i närheten så vi får hoppas att minnet är på topp idag ;D
å det ska bakas i 175C i ca 50 min! i 2 brödformar.. :)
-
grovt kryddbröd:
½l filmjölk
3dl grovt rågmjöl
3dl fint rågmjöl
3dl vetemjöl
1,5dl ljus sirap
1msk krossad anis
1msk krossad fänkål
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
hoppas jag skrev rätt nu :-[ det är himla gott men jag hade inte receptet i närheten så vi får hoppas att minnet är på topp idag ;D
1,5 dl sirap? Lät mycket, men säger du det så... :)
-
1,5 dl sirap? Lät mycket, men säger du det så... :)
..är orolig för att jag skrev för lite ju ;D va osäker på om det kunde varit 2½ nämligen ::)
-
Har inte ätit köpebröd på ett år.
Bakar enbart med bakpulver.
Har bara degen i bunke.
Alltid fuktig deg.
Godaste bröd jag ätit.
Solrosfrön, fil, cocos, linfrön och mjöl + bakpulver.
Sebastian
-
Hardy och Svartorkidee - tack för tips, de ska jag testa!
Cebaztian - kan du utveckla lite? Vilka proportioner?
-
grovt kryddbröd:
½l filmjölk
3dl grovt rågmjöl
3dl fint rågmjöl
3dl vetemjöl
1,5dl ljus sirap
1msk krossad anis
1msk krossad fänkål
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
hoppas jag skrev rätt nu :-[ det är himla gott men jag hade inte receptet i närheten så vi får hoppas att minnet är på topp idag ;D
Nu har jag testat detta och det blev ju jättebra! Stor skillnad mot tidigare försök... Dock tyckte jag mängden var lite liten, så brödet blev ganska "platt" i sin form, ska testa med att grädda alltihop i en enda form nästa gång. Tack!
-
Här är en annan tråd med lite tips. Det första brödet i tråden brukar jag baka, och det har blivit en favorit :D
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=110228.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=110228.0)