Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: takfönster skrivet 17 nov-13 kl 22:45
-
Går de tro?
Har massor av bröd i frysen ett fack fullt ifrån stressade tider och de känns fräscha men trött på dessa skalkar och vill göra nått av dom. Brödpudding har jag gjort och fattiga riddare fast då i ugnen och jag är inte sugen på varken äppelpaj eller krutonger eller bara Elvis steka det panera något lockar inytte heller då de är så mycket bröd.
Då blir de ströbröd om ingen har bättre förslag
Så nu undrar jag om de funkar att göra ströbröd av brödet för att sedan blanda det med mjölet för att baka nytt bröd? Har jäst och olika mjölsorter hemma som bara vill användas men blir inte av då de frysta trista brödet ger mig ångest
-
Det går naturligtvis, möjligen blir hållbarheten sämre eftersom man samtidigt ympar brödet med mögelsporer
Det finns ju också både sallader och soppor som är baserade på just gammalt bröd
-
Vad menar du med mögel sporer? Brödet är inte gammalt, bara varit i frysen länge och de mesta åkte i innan de blev torrt
-
Vad jag förstod så gällde det bröd som varit ute i rumstemperatur som det har skurits av (de omnämns som "skalkar")? då har det naturligtvis redan börjat växa mögel, även om det ännu inte är så mycket att man ser det.
http://g3.spraakdata.gu.se/saob/show.phtml?filenr=1/244/130.html (http://g3.spraakdata.gu.se/saob/show.phtml?filenr=1/244/130.html)
-
Överlever mögel i ugnen? Trodde ett bröd som kom ur ugnen var "rent".
-
Du kan göra typ "Crostini" (http://www.zeta.nu/produkter/brod-och-kex/crostini) av brödet.
Skiva, pensla med olja som du smaksatt med vitlök, örtkryddor, chili, salt, peppar eller vad du nu gillar.
Grilla i ugnen tills knapriga. Låt sen torka på eftervärmen.
Gjorde en laddning igår av gammalt bröd, kökade med hommos och oliver.
Håller sig i en lufttät burk ett bra tag men hållbarheten är sällan en "issue" eftersom det går åt fort. Speciellt med vitlöksmajonäs att dippa i.