Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Gilbert skrivet 02 aug-15 kl 19:20
-
Ni kanske inte äter kantarellmackor, smörstekt och körd med lite grädde på rostat bröd.
Till mackan, en Ripasso Reserva från Tomasi.
Jag är i himlen!!!!
-
Hittade lite äckliga kantareller!!
-
Hittade lite äckliga kantareller!!
Såntdär läskigt skogsguld kan vara väldans besvärligt ;D(jag har typ 20 liter som jag sprang på och som jag inte får in i frysen.) Fast jag håller mig till billigt box-rötjut till.
-
Hittade inga kantareller på vanliga stället så jag började plocka lingon som mognat. På vägen tillbaka tog jag en annan väg och hittade gula kantareller hela vägen.
Ska dit igen!! Har dock plats för mera i frysen.
-
Kantarellmackor till lunch!!
Först smörstekta till vattnet reducerats, sedan gräddstuvade.
Nymald vitpeppar och flingsalt.
Mums!
-
Gräddstuvad Carl-Johan till nynackad kyckling!!
Det smakar svamp!!!!
-
Denna gången är det smörstekt svart trumpetsvamp som sedan kokats ihop med riktig grädde.
Nygjord pasta och egna tomater.
Köttet har jag fixat!!
Mums!!
-
Allt blev så här ... Lite pytt svamp ... Lite bara!
-
Såg helt klart ätbart ut
-
Kan berätta att det var ätbart!!
Var ute efter gula kantareller och hamnade i ett område med svart trumpetsvamp, en pappkasse smockfull.
Därav den generösa doseringen!!
-
De gjorde skäl för namnet, svartingarna. Ytterst sällan man hittar dom här, jag har inte sett några på många år
-
De gjorde skäl för namnet, svartingarna. Ytterst sällan man hittar dom här, jag har inte sett några på många år
Min absoluta favvo, med mycket grädde *slurp*!
-
Trattisarna har tittat upp!!
-
Gott blev det!
-
Vi grävde djupt i en gammal frys som skall ersättas med en nyare.
Hittade 5 kg älgkött och 2 pack kantareller ... Redan på spisen. Det blir mums i kväll också.
-
Så du tar fram gamla frysta kantareller i september ja ::)
-
Till gryta går frysta alldeles utmärkt. På mackor vill jag ha färska smörstekta.
-
Dagens svamp ca 1 timme i skogen.
Det blir lammracks med svamp i dag igen tror jag.
-
Rensat och klart.
-
Det är gott om gula kantareller nu, oftast äter jag dem smörstekta.