Alternativ.nu
Hantverk => Skinn => Ämnet startat av: Pirella skrivet 12 jun-16 kl 16:31
-
Jag håller på och slaktar kaniner nu, och undrar hur jag ska förvara skinnen. Jag har saltat dem direkt och bytt salt efter ett dygn. Sen har jag rullat ihop dem som rulltårtor. Men sen, då? Ska de ligga svalt? Vätskar de sig? Tidningspapper i botten på en låda? Ska de vara inrullade i tidningspapper? Hur länge kan de ligga?
-
Se till att salta ordentligt. Förvara dem mörkt och svalt och håll mössen borta så kan skinnen ligga länge..
-
Om du har plats i frysen så är det ett alternativ. Om du inte ska skicka iväg dem för beredning. Då behöver de inte saltas.
-
Vad du än gör så lägg dom inte i frysen när du saltat dom. Salt och frys motverkar varandra.
-
Du uttryckte det klarare än jag, GrävlilngsJanne!