Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: hemmamamman skrivet 28 aug-04 kl 15:25
-
:D
I ett nummer av Åter står det att man kan göra äppelrasp om man har mycket äpplen. Det står att man ska riva äpplena. River man dom hela eller tar man bort kärnhuset? Hur förvarar man raspet bäst? Det står att det finns jättemånga användningsområden för äpppelrasp men jag kommer inte på något?
Jag har massor av äpplen i år och måste göra något mer än bara mos, must och torkade.
-
En fråga, vad är äppelrasp?
Det låter gott, men strävt! ::)
-
i Annelies Schönecks bok "att ta tillvara äpplen" kan du läsa om äppelrasp på sid 28.Mycket annat läsvärt också i boken.
-
Jag har gjort äppelrasp. Jag rev hela äpplet på den grova sidan på rivjärnet och packade hårt i tomma honungsburkar, en bra storlek. Enligt Annelies S så blev det en fin mandelsmak på moset då kärnorna kom med. Jag vill inte rekommendera att ta med själva kärnhuset. För mig blev det "fjälligt" att äta (det är ungefär som att äta havregrynsgröt med skaldelar kvar) men att få med lite kärnor är bra för smaken. Kärnhuset kan man torka och använda till te. Jag använde sommaräpplen.
/Mona ;)
-
hmm men vad använder man det till ska man inte ha något mer i var kan man förvara det????
lite nyfiken har aldrig hört talas om äppelrasp förut!!! :o