Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Knubban skrivet 27 jul-20 kl 19:34

Titel: Saft har jäst
Skrivet av: Knubban skrivet 27 jul-20 kl 19:34
Hej .
I förrgår gjorde jag rårörd jordgubbssaft.  I dag när jag tog ut en flaska ur kylen för och ta mig ett glas så sprutade det ut saft ur flaskan . Tyckte att det smakade lite jäst men även lite bubbligt som kolsyrat vatten . Går den att rädda eller är det bara slänga ?
Titel: SV: Saft har jäst
Skrivet av: Skogsvilde skrivet 27 jul-20 kl 21:34
Tyvärr har du fått en vildjäsning.

Du kan om du har tur få till jordgubbscider, men det är svårt.

Så kasta är nog ditt alterativ.
Titel: SV: Saft har jäst
Skrivet av: torbjorn skrivet 27 jul-20 kl 21:44
Man ska inte vänta sig att rårörd saft håller sig längre än det sämsta och mest övermogna av bären man har gjort den av.
Egentligen är det nog inte värt att göra mer än man tänker göra av med samma dag.
Titel: SV: Saft har jäst
Skrivet av: javill skrivet 29 jul-20 kl 13:51
Hej .
I förrgår gjorde jag rårörd jordgubbssaft.  I dag när jag tog ut en flaska ur kylen för och ta mig ett glas så sprutade det ut saft ur flaskan . Tyckte att det smakade lite jäst men även lite bubbligt som kolsyrat vatten . Går den att rädda eller är det bara slänga ?

Ett alternativ, om saften är god trots jäsning, är att koka saften och tillsätta socker och ev konserveringsmedel som du gör vid vanlig saftkokning. Alternativt koka upp för att sedan frysa in.