Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Kerstin Linnea skrivet 03 maj-06 kl 09:49

Titel: Korngryn?
Skrivet av: Kerstin Linnea skrivet 03 maj-06 kl 09:49
Hej jag skulle vilja prova att använda korngryn i maten och undrar om Kornkross är samma sak som korngryn... ???
Titel: Re:Korngryn?
Skrivet av: Nettus skrivet 03 maj-06 kl 18:06
Jaa... korngrynen ser ut som rågkross, så det är det nog.
Titel: Re:Korngryn?
Skrivet av: Sirpusbollen skrivet 04 maj-06 kl 18:15
kornkross är väl då krossade korn, medan korngryn ej är krossade.   ;D

det är för övrigt ganska gott eller så kan man göra barley water!
Titel: Re:Korngryn?
Skrivet av: Nettus skrivet 05 maj-06 kl 17:36
Det som finns i min kartong som det står "korngryn" på, ser krossat ut  ;)
Titel: Re:Korngryn?
Skrivet av: Sirpusbollen skrivet 05 maj-06 kl 17:43
Hehe, kanske det men kornkrossen är mer krossad  ;D
Titel: Re:Korngryn?
Skrivet av: Nettus skrivet 06 maj-06 kl 15:18
OK!  :D
Titel: Re:Korngryn?
Skrivet av: Nina W skrivet 18 jul-06 kl 00:35
Kornkross ær krossade hela korn, passar bæst till kossor...
Korngryn ær skalade korn, men man har bara tagit bort det allra yttersta skiktet och dom ær jættenyttiga.