Fick en påse plommon. Eftersom de var lite blaskiga och inte så söta (men fortfarande goda) och jag har ont om plats i frysen så tänkte jag torka dem i halvor, utan kärnor. Det gick ju sådär.

De helt torra smakade inget vidare så jag nöjde mig med att torka ner dem till 1/3 av ursprungsstorleken. Då fick de en fin fyllig smak (fast med liten sötma) och var fortfarande seg-mjuka. Smakar inte som katrinplommon och ser inte heller ut som dem. Tänkte frysa dem, de tar ju i alla fall mindre plats i frysen nu.
Men...nu till den svåra frågan: Vad kan jag göra för gott med de halvtorkade plommonen? Smaken är ju rejält koncentrerad och de är mjuka men inte särskilt söta och har en aning beska. Blir det god kräm? Eller har ni några smaskiga recept? Paj? Ha i bröd? Chutney till mat? Måste de blötläggas?
Släng gärna med recept på hur ni brukar använda heltorkade plommon också, kan ju vara bra att ha till nästa gång.

Tacktack på förhand!