Det finns recept i Lilly Johansson och Alf Spångbergs underbara bok "Vital Mat"(ISBN-85506052)
som lyder så här
Bovetebröd:
5 dl vatten (ljummet)
3 medelstora potatisar
7 dl nymalen bovete (helt) (alt bovetemjöl fast det blir väldigt fint men funkar)
2 msk malen kummin
1 msk malen anis
50 g jäst + 1 st dessertsked demetersirap alt mörk brödsirap
( 1 dsk ungefär mellan tesked och matsked)
Skär potatis i bitar. Kör den i mixer tillsammans med vätska, kryddor och jäst. Lägg mjölet i en bunk. Häll i degspadet lite i taget. Arbetas väl. Låt jäsa. Arbetas väl igen.
Bred ut degen på smörjda plåtar m.h.a stekspade. Naggas med gaffel.
Gräddas i 225-250 grader tills det får en vacker färg.
Detta är bara ett grundrecept. Improvisera kan man alltid göra.
Jag har tyvärr inte gjort brödet själv men jag kan tänka mig att det är gott

(har nog ätit det när jag var liten men jag kommer ej ihåg smaken)
Lycka till