pelletrerad halm fungerar otroligt bra till får.
Dom behöver inte trampa sönder den, pelletsen expanderar själv alteftersom den suger at sig fukt i bädden, det är bara det torra lagret på ytan som håller ihop ettt par dagar.
Däremot är det dyrt med pellets i år just pga att halmen är så pass dyr då skörden blev generellt fattig.
Vi har relativt gott om halm hoss oss i år och väljer attt låta en granna pelletrera en del av den, och eftersom han har utrustningen och vi har halmen så blir det inte allt för kostsamt.
Kan man ordna det på liknande sätt så är det väl ok, men att köpa in färdiga pellar skulle jag inte rekomendera eftersom det blir så dyrt...
Men om nu kostnaden inte är en faktor så kör på pellets du..

En stor nackdel med pelletsen är att den måste förvaras torrt, lite fukt och den löser upp sig direkt, och har lätt attt mögla.
Ett år som det här med torr sommar men fuktig höst så får man räkna med ganska höga sporhalter i den fattiga skörden av halm, särskilt i kusttrakterna där det varit svårt att både tröska och pressa effektivt i år.
Jag vet att både göteborg och halmstad har fått in otroligt lite halm och att det är väldigt få som fått bra kvalitet...
Leta hellre efter någon som har skulltorkad halm och gärna pressat i småbal, det blir mycket fräschare. Ett tips är mjölkbönder, där är det många som torkar halmen... även om det kanske inte är många som har tillräckligt för att kuna sälja något av den.