Det är ju ganska lätt för vem som helst att räkna ut om man bara dammar av fysikboken från högstadiet och kanske en gammal formelsamling (eller Wikipedia).
Värmekapacitiviteten för vatten är ju 4,18 kJ/(kg*K). Dvs att för att värma upp ett kg vatten en grad (samma sak vare sig man räknar i K eller C) går det åt 4,18 kJ. En J är som bekant lika med en Ws (alltså värmeeffekten 1 W tillförd under 1 sekund).
Om du nu värmer vattnet från 18 till 99 grader så är ju temperaturskillnaden 81 grader. En liter är ju praktiskt taget lika ett kg.
Då tillfördes alltså energin 81*4,18 = 339 kJ till vattnet.
När det nu tog 7 minuter 45 sekunder (alltså 465 sekunder) att tillföra den energin, så blir effekten som verkligen har tillförts vattnet 339/465 = 0,729 kW = 729 W. Om vi antar att plattan fortfarande är på 1 kW (det är enklast att läsa på dess typskylt för att ta reda på den saken, om det är en kokplatta inbyggd i en elspis så får du fälla upp hällen och läsa på skylten på själva plattan, inte spisens typskylt) så kan man alltså säga att resten av den energi den avgav under tiden har strålat ut till omgivningen, gått åt för att värma kastrullen och själva plattan mm.
Ett intressant prov du skulle kunna göra är att först koka upp en liter vatten som du beskrev, sedan omedelbart hälla bort det kokande vattnet ur kastrullen, fylla en liter kallvatten i samma kastrull och koka upp den på samma platta, som ju redan är varm sedan förra kokningen. Ta tid på hur lång tid detta tar, så kan du få ett begrepp om hur stor del av förlustenergin som gick åt för att värma upp platta och kastrull respektive hur mycket som gick bort till omgivningen.
Ett annat prov skulle kunna vara att en gång värma upp en liter vatten och en annan gång fem liter vatten på samma platta och under samma förhållanden.