Fick en mjölkvarn (Fibidus 21) i julklapp förra året.
Härligt att kunna baka på nymalet, tänkte jag. Men ... min upparbetade känsla för degen var plötsligt inte till någon nytta. Jag har länge bakat olika slags bröd på känsla och erfarenhet, utan recept, men det funkade inte längre. Försökte följa recept - svårt med volymmått, då jag inte vill mala mer än vad som går åt, o då nymalet blir så mycket fluffigare. Recept med viktmått gav väldigt "våta" bröd, trots att jag fick kämpa för att arbeta in det sista av mjölet.
Så nu bakar jag knappt allts längre.
![Cry :'(](https://www.alternativ.nu/Smileys/classic/cry.gif)
Kan man omvandla recept på något vis? Eller finns det bra recept samlade - var? Borde jag välja en viss kornstorlek? Arbeta in mjöl efterhand, på något vis? Något annat? Hjälp!