Hej Fred!
Hur gör du när du torkar kött? Vilken sorts kött använder du? Hållbarhet?
Oftast torkar jag tunna skivor, saltat eller naturell. Alernativt malet, kryddat efter smak och därefter rullat till tunna korvar.Skivorna kan man sedan lägga ner i kokande vatten för grytor m.m.
Annars tycker jag om "beef Jerkey" som snack till kvällsölen eller som snabbmatssäck när man är ute och jobbar. Mitt favorit recept är grovmalet hjortkött kryddat med svartpeppar salt (man kan ersätta saltet med lite buljong) och några droppar luisiana hot sauce.
Jag rullar ihop till tunna korvar som jag sedan plattar ut och lägger i torken.
Hollbarhet är minst 6 månader om man förvarar det i rena glasburkar med täta lock. Men så länge får de ställan stå

. Svamp, potatis, grönsaker och frukt håller minst lika länge men man måste kolla att de verkligen är genomtorkade, finns det fukt kvar börjar det mögla efter ett tag.
Frugan använder torken mest till tomater och ungarna till att göra egna russin äppelringar, torkade bananskivor och annan frukt, nyttigt godis utan tillsattser till en billig penning

.
/Fred