Mmmm hörrni,
Jag testkörde lite igår.
Är inte helt nöjd.
Jag köpte en gammal tvättcentrifug häromveckan. Jag rengjorde först genom att skrubba alla ytor med grönsåpa och svinto, sen sköljde jag väl. Med undantag av en liten plasthylsa kring en fjäder är alla ytor i metall. Jag rengjorde vidare igår genom att första skölja igenom några hinkar vatten, sen några hinkar vatten med lite, lite klorin i, sen några hinkar saft, sen några hinkar rent vatten igen.
Igår la jag 2-3 liter äpplen i en tvättpåse (sån man tvättar BH:ar och dyl i) och la tvättpåsen i en plastpåse. Jag stampade noggrant på plastpåsen för att mosa alla äpplen. Sen lyfte jag tvättpåsen ur plastpåsen och la ner i centrifugen. Körde centrifuen ca 5 min tills inget mer rann ur.
För det första blev det inte så mycket must. Kanske en liter? Jag undrar om min improviserad mosteknik inte är tillräcklig, tyckte den kvarvarabnde massan var väldigt fuktig fortfarande. Ska leta fram en köttkvarn eller köra i matberedaren. Sen kanske tvättpåsarna inte släpper igenom tillräckligt med vätska? Jag har fått tips att frysa äpplena och ska prova det till helgen.
För det andra tyckte jag likväl att musten smakade aningen... ja, gammal tvätt. Kanske inbillning. Musten i sig var söt och tjock, men tyckte ändå det smakande lite...aluminium?
Jag ska prova frysning, som sagt. Men har någon annan några tips, idéer eller förslag?
Ha en fin fredag!