Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Tillräckligt svalt för konservering?  (läst 1731 gånger)

christian_n

  • Inlägg: 3
    • Skåne
Tillräckligt svalt för konservering?
« skrivet: 17 nov-13 kl 11:08 »
Hej!
Bor i lägenhet och har nu 16 grader i vår källare. Är det tillräckligt svalt för att förvara konserverade glasburkar med sylt i?
Vilket gradtal brukar en jordkällare hålla?

Norrsken

  • Inlägg: 4264
    • -
SV: Tillräckligt svalt för konservering?
« Svar #1 skrivet: 17 nov-13 kl 13:05 »
Jag förvarar konserverad sylt, äppelmos, tomatsås etc i rumstemperatur. Funkar utmärkt med oöppnade burkar om de tagit vakuum som de ska. Öppnade burkar har jag i kylen...
If we don't take care of the earth, earth will take care of us

christian_n

  • Inlägg: 3
    • Skåne
SV: Tillräckligt svalt för konservering?
« Svar #2 skrivet: 17 nov-13 kl 13:39 »
Vad bra! Då kan jag bli till viss del självförsörjande på sylt redan nu innan man har jordkällare. Tack för att du hjälpte en nybörjare  :)

Anders

  • Inlägg: 1522
    • -
    • felicia.se
SV: Tillräckligt svalt för konservering?
« Svar #3 skrivet: 18 nov-13 kl 08:10 »
Vår jordkällare + 2 till + 4 C året runt.

 

Gilbert

  • Gäst
SV: Tillräckligt svalt för konservering?
« Svar #4 skrivet: 18 nov-13 kl 09:47 »
Du har du en väl fungerande jordkällare. Har du bilder eller data/ritningar etc?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

156 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Rotade fram denna då ja nyss fått barn. Bra förklarat i "från tröja till blöja" som sagt.. gott o blandat!!!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser