Det är nog inget större problem att odla en mindre mängd sockerbetor i zon 2, i en välskött odling.
Däremot så är det väldigt svårt, eller snarare jobbigt och tidskrävande, att få fram socker(-lösning) ur betorna. Och ännu svårare att få fram rena, välsmakande sockerkristaller.
Jag misstänker att sockertillverkning, är en av de sakerna, där egen tillverkning helt enkelt inte är värt besväret, utan det är nog bättre att odla/göra något annat, så det blir ett överskott, som man kan sälja för att sedan köpa socker.
Fast jag har också på senare år läst en hel del recept, där man använder sockerbeta i matlagning, och i desserter, så det kan ju vara intressant att odla sockerbetor för det ändamålet också.
Läs t.ex. här om egen tillverkning av socker:
https://www.alternativ.nu/index.php?topic=82885.20https://www.alternativ.nu/index.php?topic=7025.0https://www.alternativ.nu/index.php?topic=160817.0