I det här fallet när en spolbil inte har lyckats få bort stoppet, så är jag tveksam till om det bara är ett stopp. Nästan mer troligt att avloppsröret har blivit tillplattat eller skadat på något annat sätt.
I varje fall är det knappast troligt att natriumhydroxid (som tyvärr än idag ofta benämns med den gamla ologiska och intetsägande benämningen kaustiksoda, som borde ha varit utrotad för en mansålder sedan) skadar ett avloppsrör. Den hjälper inte heller mot en ispropp. De enda slags stopp i avlopp som kan lösas av natriumhydroxid är proppar som består av fett och annat organiskt material, och det behövs också att hetvatten kommer fram till stoppet för att det ska göra nytta.
Salt kan i längden fräta sönder gamla gjutjärnsrör och möjligen cementrör, men t ex keramiska rör eller moderna plaströr tar ingen skada.
En bättre rensmetod är att använda högtryckstvätt och en avloppsrensslang (s k iller) ansluten till den.
Beträffande tätningsringen mellan toalettstolen och avloppsröret så är den inte specifik för någon viss modell av toalettstol, utan hur den är gjord beror på vilken slags rör den är ansluten till. Om det är ett 110 mm plaströr så är det förmodligen en gummimanschett som t ex
https://www.biltema.se/bygg/vvs/toalettstolar/wc-manschett-110-90-mm-2000044843 . Är det frågan om ett äldre avloppsrör av t ex gjutjärn så kan det antingen vara en liknande gummimanschett men med mått anpassade till den typen av rör, eller också kan det vara drevat med något lämpligt material.
Toalettstolar har så gott som aldrig någon riktig typskylt där en typbeteckning står. Om inte någon installationsanvisning eller klisterlapp från förpackningen finns kvar, får man identifiera den med hjälp av bilder på tillverkarens eller någon VVS-nasares hemsida.