Jag kan verkligen varmt rekommendera boken "Kan man äta sånt?" av Inger Ingmansson! Den är förmodligen utgången på förlaget, för den skrevs för många år sedan. Jag köpte den häromdagen på ett antikvariat, men jag har tidigare lånat den på biblioteket. Det är en "klassiker".
Oj, vad många saker man kan sätta i sig från skog och mark!
![Cheesy :D](https://www.alternativ.nu/Smileys/classic/cheesy.gif)
Men där finns också mycket bra angivet vad som är giftigt eller mindre lämpligt att äta. Kolla efter den boken, William!
En relativt nyutkommen bok av samma författare är: "Naturens läckerheter". Den är också bra, fast jag gillar den första bäst.
Avslutningsvis ett smaskigt recept:
OGRÄSPESTO
1 liter färska blad av kirskål, plister och nässla
2 stora pressade vitlöksklyftor
100 g malda valnötter eller pinjenötter
1/2-1 dl olivolja
1-2 dl riven parmesanost
Förväll bladen. Låt rinna av i en handduk. Mixa blad, vitlök och nötter i en matberedare.
Tillsätt oljan i fin stråle medan beredaren arbetar. Stanna och rör ned parmesanosten.