Hej.
Helt ny här, sökte maskrossirap och kom in på den här sidan
![Smiley :)](https://www.alternativ.nu/Smileys/classic/smiley.gif)
. Tydligen ett ämne som väcks till liv varje maskrossäson! Nu frågan: kokade lite enligt recepted med blommor direkt i sockerlagen, och sirapen blev väldigt god. Men eftersom det var en rätt stor sats, halverade jag allt. Efter en halvtimmes kokning verkade smeten redan rätt tjock, så jag hällde på burk. En av de små burkarna hade inget ordentligt lock, och sirapen kristalliserades ganska snabbt. De två andra burkarna blev dock bra - förutom att den ena började sockra sig efter några dagar till, och nu har den sista också ett hårt lager socker i bottnet. Hur får man den mer hållbar? Eller måste man bara koka längre (eller kanske med proportionellt mer vatten för ett mindre recept)?
Använde en del farinsocker och två delar vitt socker, istället för bara vitt socker; kan det vara problemet?
Tack för eventuella svar!