köpte två jäskorgar på marknaden får några veckor sen och hade tänkt testa dom.
men jag var ganska trött och förvirrad då jag bakade så brödet vägrade jäsa, men så idag då jag tänkte slänga degen hade den jäst, men fastnat i korgen

som tur är så bryr sig min man inte om hur bröd ser ut så jag pimpade brödet m pumpakärnor och sjuts in i ugn.
men nästa gång så skulle det vara kul att få korgarna att funka

så
hur får man korgarna att inte fastna?, när jag har sett dom användas i tv har som bara lagt dit degen (som såklart har perfekt koncistens) så jag trodde det var så enkelt
och jag vet inte hur lös/fast degen ska vara, enligt min lilla erfarenhet av surdegsbröd så järser degen bäst när den är ganska lös, men när den är lös är den ju kladdig och skulle fastna i korgen på några sekunder. kan man få degen att jäsa trots att den inte är lös?
tack på förhand / en som låtsas kunna surdeg och bakar det ganska ofta men har aldrig fått det riktigt bra eller lärt sig av nån
