I Laholm kommer det att starta en kurs i biodling för nybörjare och en fortsättnings kurs. Kostnaden för kursen är medlemskap i föreningen och eventuell kurslitteratur. Om man är intresserad så får man ringa föreningen i Laholm.
En mjöd kurs är på planerings stadiet till sommaren.
Den här vill jag gå, så jag håller ögonen öppna. Vi blev bjudna på två olika sorters mjöd av den här killen, det ena var ungt och jag tyckte att det inte smakade något vidare, sedan vid ett annat tillfälle hörde jag honom föreläsa om mjödets historia och hur man gör samt att han bjöd på lindhonungsmjöd, waow!

Killen är om jag inte missförstod Vikinga lajvare och har hållit på med mjöd i 20år, han pratar om det som om det vore det finaste vin eller sjocklad. Hur han experimenterar med hånungs sorter och jäst sorter.
Något som vore kul att få tag i är timjanhonung och lindhonung, 4 kg av var.
Han pratade lyriskt om timjanhonungen och jag har smakat lindhonungs mjödet.