Det är dumt att låta dem behålla äggen så här tidigt på säsongen. Dels slutar de lägga ägg när de börjar ruva, dels är de tidigaste äggen ofta dåligt befruktade, eller skadas av kylan.
Ta in samtliga ägg som gässen lägger fram tills dess att det är lagom att låta dem ruva, om man vill låta dem ruva själva. Knäck de första äggen och kolla så att de är befruktade. Sälj eller kläck de följande äggen i kläckare. Och låt gässen ruva på redägg i början, så att du ser att de säkert lagt sig, så att äggen har stora möjligheter att klara sig. Lägg därefter ett lagom antal ägg under varje ruvande gåshona.
De ägg man ska lägga i kläckare eller lägga tillbaka under gåsen ska helst förvaras vid ca 12o och vändas minst två gånger dagligen. Bäst resultat blir det om äggen är mindre än 10 dagar när de läggs under gåsen eller i kläckaren, men även äldre ägg kan ge bra resultat.
Lycka till!