Jag skulle nog med glädje äta några av dem, men du ska nog vänta med att äta av dem tills du lärt dig lite mer.
Soppar. En trolig brunsopp. Utmärkt matsvamp. Soppar är lätta att identifiera och i Sverige finns inga särskilt giftiga men några få oätliga.
Ser en riska, men kan inte identifiera den. Riskor har broskartad fot (ej trådig, en egenskap de delar med kremlor men som andra skivlingar saknar) och ofta koncentriska ringar på hatten samt avger vätska när man bryter av en bit av hatten. Är saften morotsfärgad är det en blodriska och ätlig.
Ser flera olika kremlor, varav en kanske mandelkremla, som är delikat. Kremlor har broskartad fot., går att bryta tvärt av utan att den trådar sig (se ovan) och ofta färgglad hatt. Mandelkremla har tjocka och glesa skivor. Om du lär dig känna igen kremlor kan du, om du gitter, plocka dem förutsatt att du smakar på dem först UTAN ATT SVÄLJA. För just kremlor, men bara för kremlor, gäller regeln att smakar de milt så är de ätliga. Bryt av en liten bit av hatten med skivor och tugga. Spotta ut.
Tittade igen på dina bilder och upptäckte en stensopp, en av de bästa svamparna i den svenska svampskogen, kallas även Karl-Johan. Utsökt god, men bäst torkad. Kan förväxlas med gallsopp, som smakar illa. Mycket illa, har jag hört.
En av dem kan vara citrongul slemskivling, en bra nybörjarsvamp. Slemmig gråbrun hatt (flå av den slemmiga hinnan) med vit fot som blir illgul längst ner. Svarta sporer. Går inte att ta fel på. Bra blandsvamp, växer ofta med soppar.
Utöver dessa (potentiella) matsvampar har du några olika flugsvampar (giftiga, en del dödligt giftiga), och sannolikt några spindelskivlingar, som kan vara dödligt giftiga.
Grundregeln är att inte äta svampar man är osäker på, så du har några roliga år framför dig när du lär dig grunderna och alltmer utvidgar dina kunskaper. Sen är regeln att undvika vita svampar med vita skivor och bruna svampar med bruna skivor, så klarar du dig ifrån de mest dödligt giftiga, men som sagt, lägg inte en svamp i pannan som du inte vet vilken sort det är.
Skaffa dig en svampbok eller två och kolla på Svampguiden på nätet. Mycket nöje!