Hej!
Vi har samma kläckare. Första gången vi kläckte fram kycklingar i den så la vi nog i äggen lite allt eftersom, men typ i 3 dagar kanske.
Men till saken hör ju att 5 av äggen var från våra löpankor, och de andra från våra hönor, stora och dvärgar. Så ruvningstiden skiljde ju sig 1 vecka från hönorna till ankorna. Var ju inget vi tänkte så mycket på i början.
Men för oss så gick det jätte bra att kläcka dem så. Fick först ca 9 hönor och efter ytterliggare ca 1 vecka så kom våra 4 ällingar. Men det kanske är skillnad eftersom ankäggen behöver högre luftfuktighet ändå de sista dagarna. Det värsta var ju bara lukten, alla hinnor mm som då blev liggandes i kläckaren sista veckan med ankäggen. Tog ju ut så mycket vi kunde och försöka torka ur, men allt får man inte ur. Hamnar ju även under gallret i botten. Och i värmen och fuktigheten som var så luktade det ju en del.
Men jag hade nog provat ändå. Eller slängt ur de du lagt i och samlat ihop nya dvärgägg om de kom från egna höns och lagt i alla samtidigt.
Bara min tanke. Hoppas du hittar en lösning. Kanske någon annan med ett bättre förslag.
MVH Johanna