Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Baksten  (läst 12372 gånger)

Maurice

  • Inlägg: 13
Baksten
« skrivet: 24 jul-10 kl 21:51 »
Jag bakar det mesta av det bröd jag äter. Mest för att jag har tröttnat de det kedjorna erbjuder. Dessutom tycker jag att det är rogivande. Håller på att experimentera med surdeg och olika mjöl, gryn, frö blandningar. har en längre tid funderat på en baksten men de säljs till dyr peng och långt bort. Men senast jag var på byggfirman så slog det mig varför inte ta en trädgårdssten i granit och lägga i ungen. Så jag köpte en sten för 30 kr. den är polerad så brödet fastnar inte. Jag tycker att det funkerar fint och märker skillnad på brödet.

vargfot

  • Inlägg: 78
SV: Baksten
« Svar #1 skrivet: 30 jul-10 kl 09:55 »
Har funderat på samma sak, men trodde inte de gick att köpa en sten separat. Var köpte du trädgårdsstenen?

Maurice

  • Inlägg: 13
SV: Baksten
« Svar #2 skrivet: 31 jul-10 kl 11:17 »
Bauhaus. Tog lite tid i kassan men det var inget problem när de väl hittade priset på en sten!

Mata

  • Inlägg: 1706
    • Södermanland
SV: Baksten
« Svar #3 skrivet: 31 jul-10 kl 14:39 »
Man kan använda en från Bauhaus ja, eller köpa direkt från stenhugggeri eller begravningsbyrå... :)

Här står det mer om baksten:

http://paindemartin.blogspot.com/2010/06/in-i-ugnen-med-dig-baksten.html

vargfot

  • Inlägg: 78
SV: Baksten
« Svar #4 skrivet: 01 aug-10 kl 16:01 »
OK, då ska jag kolla på Bauhaus.

Hittade en tråd på martins blogg där någon gjort en egen baksten av betong:

http://paindemartin.blogspot.com/2007/08/kalksten.html

Solros42

  • Inlägg: 16
  • Älskar dass och mat utan E-nr
    • Dalarna
SV: Baksten
« Svar #5 skrivet: 14 aug-10 kl 16:44 »
Jag ringde till stenhuggeriet i Gustafs och frågade och de kunde ta en spillbit, inga problem. Jag fick min bit för 250 kr och den var 30X40 cm. Hur perfekt som helst att grädda bröd och pizza på. Det bli härlig yta och enorm jäskraft.

Turnit

  • Inlägg: 290
    • Västergötland
SV: Baksten
« Svar #6 skrivet: 14 nov-10 kl 05:02 »
Har också börjat fundera på detta med baksten. Läggs den längst ner i ugnen? Eller på galler i mitten??
Bor på landet med mina goa ungar, höns, kaniner,ankor och busiga katter !

Xerox

  • Inlägg: 29
    • Blekinge
SV: Baksten
« Svar #7 skrivet: 27 nov-10 kl 19:18 »
I Danmark köpet jag min keramiska baksten på 35x45 cm. Den fungerar perfekt när man vill ha den heta undervärmen som skapar krispigheten i botten av brödet eller pizzan.

Il Forno Bagesten heter den, kanske kan man hitta den på nätet?
Nil satis, nisi optimum!

 

Astugårds

  • Inlägg: 1
    • Gotland
SV: Baksten
« Svar #8 skrivet: 25 sep-13 kl 12:50 »
En baksten förhöjer smakupplevelsen till både vardag och fest!
Helt underbara bröd och pizzor!
Ett tips är att man även kan lägga den i frysen ett par timmar och använda till kylbricka för ost t.ex.

Vackra bakstenar i kalksten finns att köpa i vår webbutik, passar till vanlig ugn!
Kika kärna in för inspiration.

Trevlig höst!
//Astugårds
Produkter & hantverk i rustika material för människa, hem & trädgård!
www.astugards.se


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

141 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Genuin och läsvärd! Bra tips och idéer för att stå på egna ben.
/Camilla W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser