Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Stjälkselleri  (läst 5796 gånger)

Kajsa

  • Inlägg: 231
    • Blekinge
Stjälkselleri
« skrivet: 21 nov-12 kl 00:08 »
Odlade stjälkselleri och fick massor som klarat sig bra ute tills nu. Någon som testat att förvälla den och sedan stoppa den i frysen?
Eller har något annat tips på hur man kan förvara den ??? ??? ???

Kajsa
« Senast ändrad: 21 nov-12 kl 00:12 av Kajsa »

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: Stjälkselleri
« Svar #1 skrivet: 21 nov-12 kl 00:19 »
Om inte annat bör du kunna köra den i råsaftcentrifug och frysa juicen.
Mixer och frysa gröten?
Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Stjälkselleri
« Svar #2 skrivet: 21 nov-12 kl 03:59 »
En kort förvällning och sedan frysning fungerar bra

Znibban

  • Inlägg: 1407
    • Skåne
SV: Stjälkselleri
« Svar #3 skrivet: 21 nov-12 kl 08:09 »
Jag har äntligen skaffat en dehydrator så jag har torkat mängder med bladselleri.
38 grader temp, så färgen är fortfarande härligt grön. Jag har kört den torkade finhackade sellerin i mixer och har nu ett underbart kryddpulver!
Om man inte är så lyckligt lottad att man har en dehydrator så kanske man har en varmluftsugn!

Hacka bara stjälkarna i mikrobitar så torkar de snabbare.
Jättegod som krydda och perfekt om man vill göra sin egen buljong!

masa

  • Inlägg: 346
    • -
SV: Stjälkselleri
« Svar #4 skrivet: 21 nov-12 kl 09:46 »
Man kan göra Verdurette. Finfördela stjälkselleri, persilja, salladslök och/eller andra örter och grönsaker. Blanda sedan med 20 % salt och slå i glasburkar, locket på och håller åravis. Fantastiskt bra som soppbas.

 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Stjälkselleri
« Svar #5 skrivet: 21 nov-12 kl 11:16 »
Torkning är ett mycket bra sätt att bevara grönsaker. Men förutom purjolök, så kulle jag nog blanchera alla andra grönsaker mycket kort före torkning.

http://foodpreservation.about.com/od/Dehydrating/ht/How-To-Blanch-And-Dry-Celery.htm


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

148 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Episk tidning! Har följt mig från intresserad till självhushållare med gård och allt.
/Mikael Book

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser