Blev en sardinburk (inte min, äter inte fisk) liggandes i soporna som stank, så tog faktiskt upp, diskade ur ordentligt och klippta ut kanterna, hamrade den sedan platt och klippte till den lika bred, vek in kanten och hamrade ner förutom en liten snutt på ena sidan. Formade med tång till en stjärna (dubbelkollade med bordet så den var helt platt), klippte av det som blev över men att en liten bit överlappar, klippte liten bit av kanten så den ligger tätt intill och gjorde två små hål, satte i lite ståltråd och tvinnade och la under lilla öppningen av kanten och knipsade åt (så man inte river sig på ståltråden).
Borde nog funka lika fint med engångsartiklar som aluminium också.
Pantburkar kommer inte in i vårt hem, har dock sett att det används, dock är de väldigt tunna och rullar sig och därför svåra att få till bra.
Det dyker upp aluminiumformar eftersom jag gör ostkaka ibland. Sett att folk använt spikband men jag tror tunn bläckplåt är bättre. Så får man över så varför inte göra en pepparkaksform? Man får inte glömma att de ska vara ungefärligt samma storlek på de formar man gör så kakorna inte blir i för olika storlekar, då gräddas de inte alla klart samtidigt.
Hittade en som gjorde på liknande sätt men jag vek min kant mot mitten istället för utåt.
https://youtu.be/8a5d7kn_KXw