Låter som du hittat något skoj. Jag är ingen specialist. Men jag har sett bra getter för 500-800:- både med eller utan moms från getgård.
Om alla är märkta, fråga om det finns getkort. Där härstamningen och vad dom själva fått för avkomma är noterad.
Är mjölkmängden du nämner från en eller två mjölkningar om dagen?
Kastrerade bockar vid den här årstiden. Kan bli en utmaning att sälja dom till liv.
Många i Sverige anser mjölken vara mer värd än killingkött. Och slaktar tidigt. Andra inser köttets värde och låter killingarna gå längre på året. Det beror på vilka värderingar, behov och möjligheter till avsättning du själv har, vad som är mer värt. Mina bockar går med sin mor till dom är 2,5-3 månader. Men sista veckorna där, blir det ingen stor skvätt mjölk till husfolket ifall jag inte särar på killingar och mödrar till natten. Men jag har ingen mjölkgård och har råd med det. Börjar man räkna mjölk och ost, nja....knepigt. Vissa tycker i.o.f.s. att det lönar sig att ta mjölken själv, föda upp till slakt på kalvnäring och avvänja tidigt. Alla har sin lösning utifrån sina förutsättningar.
Vet du när dom ska killa? Jag skulle mjölka dom lika mjukt som dom är vana vid tills dom ska sinas två månader innan födseln och vänta med några nya förändringar i mjölkrutinerna till efter killningen. Men det är jag det. Väljer du att ändra på något för att få ut maximalt innan sining, smyg igång dom med foder så du inte får mag eller juverproblem. Vinsten kan annars lätt ätas upp av veterinärkostnader och inköp av nya djur att ersätta de djur som blivit förstörda.
Lycka till.