Jag ser ingen anledning alls till att köpa dyra örter från plantskolorna utan tycker det funkar hur bra som helst med affärens örtkryddor. Jag har lyckats med dill, persilja, timjan, oregano, basilika, mynta, gräslök osv både i kruka, blomlåda och växthus, flertalet av dem är perenna och nästan rena ogräset! När jag köpte hus byggde jag första sommaren ett stenparti/mur/rabatt på ca 10 meter där lite av varje samsas, salvian får vackra blommor varje år som fjärilar och humlor/bin älskar, gräslöken blommar vackert och både oreganon och timjan breder ut sig i stora mattor!
![Cheesy :D](https://www.alternativ.nu/Smileys/classic/cheesy.gif)
Sist jag lagade pesto grävde jag ner de sorgliga resterna av basilikan med sina 3 cm stumpar i en kruka som står i växthuset och den skjuter nya skott så det står härliga till. De två krukor från affären som jag grävde ner direkt utan brandskattning är nu en stor och frodig buske som jag norpat topparna av och de jag plockat från verkar lustigt nog växa mer på höjden än de som är orörda.
När mitt odlande fick hållas till krukor och balkonglådor så var timjan, persilja, dill och oregano perenna som jag satte ett år och aldrig behövde bekymra mig om mer, bortsett från att hålla efter så de inte skulle ta över lådorna helt.
![Shocked :o](https://www.alternativ.nu/Smileys/classic/shocked.gif)
Så visst fungerar de vanliga kryddorna om man inte sätter egna frön, finns ingen större anledning att betala det dubbla för örtkryddor från plantskolorna, tror det är ett seglivat rykte som de flesta inte testat själva.
![Cool 8)](https://www.alternativ.nu/Smileys/classic/cool.gif)