Det är också stor skillnad på Humle och Humle ... det finns många olika sorter och varje ölsort har ju sin speciella humle även om vissa sorter dominerar.
Att sälja humle till ett större bryggeri är nog inte så lätt, det krävs ju att man inte bara odlar rätt sort och kan uppfylla kavlitetskraven map. på koncentration av smakämnen m.m. utan också ha en kontinuerlig produktion utan smakavvikelser osv. varje år. Varje växtplats ger ju också sin karaktär precis som med vindruvor t.ex.
Å som zeke säger, att odla i större skala är nog svårt i Sverige pga. klimat m.m. Kanske kan man hitta en specialnisch för en viss produkt men knappast i stor skala.
Kanske kan man sälja till nåt lokalt micro-bryggeri om man har såna kontakter eller starta sitt eget bryggeri.
Svenska Hembryggarföreningen (SHBF) har en maillista där man kanske kan kolla om det finns nåt intresse :
http://www.shbf.se/Hembryggning/Bryggaren.phpMan kan också tänka sig att sälja via nån "bryggbutik" till hembryggare.
Som kuriosa kan du ju kolla sortimentet här hos Humlegårdens Ekolager :
http://www.humle.se/webstore/"Vanlig" humle är väldigt lättodlad och är snarast att betrakta som ett ogräs om den får härja fritt några år.
Att odla för eget bruk är däremot en mycket bra ide. Jag har fått en liten planta av en vän på ett annat forum och hoppas att den ska växa och ge mig ett överflöd av humle framöver, om den duger till ölbryggning får vi se om nåt år.