Okej, jag letar lite i gömmorna.

Hittade geléreceptet i min "recepthög", tror jag fått det från min farmor en gång i tiden. Gott blir det iallafall, särskilt till vilt! Jag brukar klicka i lite gelé i såsen också, det ger god smak. Kan även tänka mig att det skulle kunna vara gott att blanda rönnbär och äpple i det här receptet.
Rönnbärsgelé6 liter rönnbär (gärna "frostbitna" för att bli lite mindre bittra i smaken, säjs det)
7-8 dl vatten
1 kg socker per liter saft
Koka bär och vatten på ganska låg temp (det ska bara puttra litegrann) tills bären avgett all saft.
Låt massan rinna av i saftsil/silduk (gärna över natten).
Mät upp saften och räkna ut hur mycket socker det ska vara.
Rör ihop saft och socker i en gryta, koka upp sakta. Ta av från plattan, skumma. Sätt tillbaka på plattan, koka upp igen, ta bort, skumma. Upprepa tills det inte blir mer skum (ca 4-5 ggr) och rör helst inte i grytan under tiden, då kan gelén bli seg.
Gör geleprov (häll en droppe saft på en kall tallrik. Flyter den inte ut är det klart, koka annars lite längre).
Häll upp i varma burkar.
Sen har jag hittat ett recept på rönnbärscurd på
http://www.abo.fi/~kpurasjo/natur.htm (där finns ännu fler rönnbärsrecept). Det tänker jag prova själv i år, tror det blir jättegott som pålägg!
RÖNNBÄRSCURD2 l rönnbär
1 dl vatten
5 dl socker
100 g smör
3 ägg
Rensa och skölj rönnbären och låt dem rinna av. Koka dem mjuka i vattnet. Passera bären eller kör dem i en mixer. Koka upp massan och tillsätt socker och smör. Rör så att smöret smälter och koka massan ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen. Vispa äggen i en skål och rör ner äggblandningen i rönnbärsmoset. Sjud blandningen på svag värme tills den tjocknar ca 10-15 minuter. Häll curden på varma burkar och förslut genast.
I Handbok för vardagsekologi
http://www.alternativ.nu/handbok har jag sett recept på både rönnbärssylt, rönnbärssaft och rönnbärslikör någonstans under rubriken "Livsmedel"