Har mest lagat till skogsfågel

Men på en 4kg tjädertupp så får man räkna med att ta ur bröstfileérna .. dessa kan sen tillagas nästan som vilken filé som helst..dvs behöver inte kokas.
däremot vingar, ben och skrov mår bra av att kokas tills köttet släpper lätt från benen.
Tuppen är då säkert ett par tre år gamla.. och väl motionerad

Recept: (räcker till ca 4 pers)
Koka vingar, ben och skrov ca 1 timme. (salt och peppar efter behag)
Plocka lös allt kött.
Tar reda på den goda buljongen. (koka gärna ihop den till lämplig smak)
fräs en filé i stekpannan så den blir gyllenbrun runt om.. (salt och peppar.. ev lite vitlök)
sänk värmen och slå på lite av buljongen.. låt sjuda tills inner temperaturen är ca 65 grader.. ös under tiden.
Lyft ur filén och slå in den i folie..
Lägg i det kokta köttet, fräs på det med lite smör tillsammans med en rejäl näve trattkantareller.
Lägg i ca 1msk svartvinbärs gele som får smälta.. slå på buljong och koka ihop..
Lite grädde skadar inte heller.. red såsen med lite potatismjöl (rör ut det i kallt vatten först)
Skiva filén och lägg tillbaka den i stekpannan (eller om du vill servera det snyggare häll över sås/kokta köttet i en snyggare form och lägg filén uppe på)
Serveras med Potatis (gärna hemlagat mos), svartvinbärs gelé och grönsaker.
Tänkte testa detta på RIR tupp.. men lägga till lite enbär och ev lite rödvin.. Vad tror ni?