10 kg squash. Detta är första och troligtvis sista gången jag odlar squash med tanke på att det blir för mycket. Det känns som jag äter squash till varje måltid sedan två månader och ändå blir det bara mer och mer i kylen.
Du kan göra sån't här å mumsa på, ett år eller mer ;-)
Syltad (pickled) squash/pumpa
1 kg skalad squash. Pumpa/grövre squash urkärnas
2-3 cm färsk ingefära
2,5 dl inläggningsättika 6%ig
6 dl socker
5 kryddpepparkorn
Skär squash/pumpa i tunna skivor och strimla dem.
Finhacka ingefäran.
Lägg tillsammans i en skål.
Koka upp ättika och kryddpepparkorn och slå detta över 'frukt' och ingefära.
Låt stå övertäckt ett dygn.
Sila av lagen i en kastrull, koka upp och tillsätt sockret.
När sockret lösts upp tillsättes 'frukt' o ingefära och låtes sjuda 10 minuter eller tills den är mjuk/genomskinlig.
Slå upp på väl rengjorda burkar.
Mums filibaba :-P
Jag gör inte så tunna skivor o strimlor utan bitar som är ca 0,5 cm tjocka. Då är det bara att koka längre stund. Jag tycker det är gott så :-)
Hoppas det kan vara ett alternativ om du tröttnar på att torka squashen...