

Hej!
En klar frukost favorit är att använda Chia frön (Salvia hispanic). De sväller i vätska till en smaklös gel och man göra näringsrika och goda puddingar av. Bäst blir det om man tar ett tre-fyra matskedar i nån dl vätska och låter fröna svälla över natten. På morgonen har man sen sin färdiga Chia pudding redo att ätas!
Två skedar av fröna innehåller kalk motsvarande flera glas mjölk, mer omega-3 än en laxfilé och 30% mer antioxidanter än blåbär. Till skillnad mot linfrön så behöver Chiafröna inte krossas för att kroppen ska kunna ta upp näringen. Läs mer om chia här
http://www.therawdessertkitchen.se/sv/products/view/2/21.] [url]http://www.therawdessertkitchen.se/sv/products/view/2/21.[/url]
Chiapudding på banan En stor portion, mycket mättande.
• 2 dl cocosmjölk (mixa 1.5 dl cocosflingor med 4 dl vatten, pressa blandningen genom en Nötmjölkspåse eller en sån bommuls-påse man gör saft i)
• 1 banan
• 4 msk Chiafrön
• 1 msk virgin Cocosolja, hård men mjuk nog att skopa upp med sked.
• 1 msk Agave nektar el honung
• 1/4 tsk äkta vanilj
• 1/2 tsk Mesquite-mjöl
Gör cocosmjölken direkt ner i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa tills slät. Släng i en näve kakao kross / nibs och låt vila i kylskåpet under natten. Vid servering, dekorera med skivade bananer plus mer nibs!
Chia pudding på jordgubbe En stor portion, mycket mättande.
• 500 g jordgubbar
• 2 msk Agave nektar el. honung
• 4 msk Chia frön
Kör jordgubbarna i mixer tills du har en flytande vätska. Tillsätt agaven och chiafröna och mixa igen. Ställ i kylen för att låta fröna svälla helt. Jag låter de vila under natten, så har jag en härlig frukost till morgonen. Garnera med mer jordgubbar och skalade hampa frön på toppen. Du kan också tillsätta olika super foods till puddingen för att göra den mer närigsrik, tex purple corn, acai bärpulver eller maca.
Hälsningar
/Karolina
http://loveraw.blogspot.com/