Hej igen
efter många försök(och misslyckanden) har jag kommit på ett recept som förenar alla önskemål dvs ger ett nästan helt ekologiskt, grovt och glutenfritt bröd!!! :)Minns inte hur ursprungliga receptet såg ut (har för dålig vana att använda recept som grunden och "bygger på" fritt allteftersom

).
Här är receptet:
Dag 1
Blanda:ca 2 dl havremjöl (Semper -gluttenfritt) + 1 dl teffmjöl +1/2 dl bovetemjöl + 1 dl kefir(eller yogurt eller fil)+ några skedar grundsurdeg
Låt blandningen stå i rumstemp i ca 1 dygn.Degen blir fluffig och doftar sötaktigt, mig påminer doften om honung!
Dag 2
Tillsätt: ca 3 dl havrenjöl + 3 dl havregryn (Semper-gluttenfritt) + 3 dl teffmjöl(helst mörkt)+ 1 dl majsmjöl(smaksak - har även blandat några nävar eko cornflakes - gott!) + 1/2-1 dl fiberhusk.
Blanda med ca 7 dl ljummet vatten (där man löst upp ca 1-11/2 msk havssalt + 1 tsk honung)+ 2 msk linfrö + 2-3 msk olivolja
Blanda väl (helst för hand).Låt jäsa i rumstemp 8-10 timmar.
Forma 2 större eller 3 mindre limpor och grädda i ca 45 min.Jag värmer upp ugnen till 250 gr och efter ca 5 min sänker till ca 200 grader. Innan grädningen penslar limporna med lite olivolja för fin skorpa.
Brödet blir saftigt och väldigt gott!! Det går att skiva det och rosta.Det går bra att frysa limporna!
Jag är jätte nöjd, nästan salig över brödet, slipper köpa det industriella brödet ofta smuliga eller torsvampliknande!
Hoppas att ni alla som testar receptet får uppleva detsamma!Lycka till!