Skulle någon supervänlig själ vilja ta mig igenom hela processen från det att jag har flått kaninen till det att skinnet är redo att sys till tofflor/vantar eller vad det nu blir av det.
Jag har läst nånstans att man kan frysa skinnen istället för att salta dem, hur länge i frysen i så fall? Och ska de tinas innan de börjar bearbetas?
Jag vill inte använda hjärna men i övrigt så naturligt som möjligt (förstås)
Tack snälla snälla på förhand!

Ps. Hade gärna varit med på kaninskinnberedar kursen som kommer nu i november men det är för långt för mig att åka

[/quote]
:)Hur gick det med skinnen,blev du nöjd med resultatet.ur många skinn berädde du....jag är bara nyfiken.
Själv har jag har jag garvat 7 av 9 renskinn nu,men dom 2 råskinnen som är kvar får vänta till våren. Har även berett ett rävskinn ,men det var något år sedan.resultatet blev blev väl godkänt...för eget bruk i allafall.
-Skinnen kan med fördel frysas,men bör skrapas fria från fett om de ska förvaras en längre tid.och är tänkta för att beredas.Om dom ska garvas så är det nog av mindre betyelse.(animaliskt fett härsknar även om det är fryst)
-Skinnen tinas före beredningen påbörjas.
//icko