Hej,
Jag tänkte vara ute i lite god tid och anmäla fjäderfä och få ett produktionsnummer redan nu, fast jag först skaffar ankor i januar.
Men alltså... Jorbruksverketsblankett verkar ju bara vara för massproduktion? Riktningslinjerna för ekologi vet jag inte om jag kan hålla, t.ex:
stallet ska tömmas och decinfinceras mellan varje 'omgång' fjæderkræ.
och utan att ha läst igenom alla detaljer - kan det bli ekologiskt när ankorna betar på gården och där inte varit odling ALLS på 30 år nästan, högst lite blå korn på ett par kvadratmeter till sallad och morötter?
där står något om 'omställning'?
Jag har svårt att föreställa mig att skriva annat än ekologiskt, men vet inte om jag kan uppfylla kraven med en liten grupp änder för äggproduktion till hushållet... Samtidigt om jag senare skulle vilja sälja så vill jag ju kunna säga att de är ekologiska, eftersom det måste de väl vara - eller? (om man går ut ifrån att man köpt ekologiska ung-ankor och gett ekologiskt foder utöver betet).
Erfarenheter?