Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Björksaven smakar som gurkmjölk. Recept?  (läst 1122 gånger)

Jenny på Stora Väsby

  • Inlägg: 83
  • Aspirerande torpare
    • Södermanland
    • http://www.jennyklemming.se
Björksaven smakar som gurkmjölk. Recept?
« skrivet: 18 apr-12 kl 06:29 »
Började att tappa björksav i förrgår men kan inte säga att jag blev jätteimponerad vid avsmakningen... vår björk smakar just nu ganska exakt som om du hade lagt gurka i mjölkkannan. Hoppas ni andra har godare björkar... Har ni några tips på hur jag ska förvalta resursen "gurkmjölk"? Jäsa? Då måste jag nog tillsätta mer socker. Saven smakar inte alls sött. Någon som har ett bra recept eller andra tips?

Sen ska ju björken pluggas igen ordentligt - hur gör jag för att minimera rötrisken? Jag har hört att vissa använder vinkork.

Som man skördar får man skafferi

 



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

375 gäster, 1 användare
yellgar

* Forum

* Om tidningen Åter



- Åter är en tidsskrift som är tidlös. Ett 5 år gammalt nummer är lika användbart nu som när den kom ut.
Jag har haft väldigt mycket nytta och har fortfarande av tidningen.
/Per

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser